Juhannus

 Vietin juhannuksen mun perheen kanssa. Meidän juhannus kului kokkaillessa erilaisia ruokia ja herkkuja ja kesä säästä nauttiessa. Ostettiin myös äitini kanssa suplaudat ja käytiin ekaa kertaa suppailemassa, se oli ihan super hauskaa ja ensiviikoksi ollaan suunniteltu suppailua joka päivälle kun mennään kylään isovanhemmille.


Torstaina syötiin lohta chili-yrtti marinadilla, sekä uusia perunoita, tzatzikia, naan leipää ja avomaankurkkuja.


Perjantaina aamupalaksi paistettiin gourmet pekonia ja kananmunia muurikalla, sekä syötiin leipää. Parasta kesässä on kun saa syödä ulkona lämpimässä perheen tai ystävien kanssa.


Kävin keräämässä kesäkukkia juhannus seppelettä varten. En ole aikaisempina vuosina koskaan tehnyt seppelettä juhannukseksi. Itse asiassa en ole koskaan tehnyt seppelettä mitään varten, joten oli kiva kokemus opetella seppeeleen tekoa. Tämä oli kiva aktiviteetti osaksi juhannusta ja siitä tuli tosi söpön näköinen.


Seppele oli vähän iso, mutta pysyi päässä kun sen laittoi tarpeeksi ylös otsalle ja "roikkumaan" takaraivolle. Ensi vuona mittaan ensin minkä kokoinen pää minulla on :D.


Aloitin kesälukemisena kirjan Miljoonan dollarin petos, Jeffrey Archer. Tosi hyvä kirja ja todella koukuttava. Sain tämän kirjan isältäni, mutta olen ostanut myös kaksi muuta kesä kirjaa Kolibri, Cecilia Samartin ja Viimeinen kohtaaminen, Liv Constantine.


 Jäätelökesä <3


Tillikermaviilikastike uusille perunoille: tilliä, ruohosipulia, kermaviiliä, smetanaa, sitruunamehua, suolaa ja pippuria.


Varhaiskaalia, vihreitä paprikoita ja vihersipulia.


Kastike varhaiskaalille: Dijon sinappia, hunajaa, sulatettua voita ja sitruunanmehua.
Liha: picanha.


Naanleipää, varhaiskaalia kastikkeella, tillikermaviilikastike uusille perunoille, vihersipulia, vihreitä paprikoita ja broccolia.



Pavlova: marenkia, kermavaahtoa johon sekotettu kuningatar rahkaa ja marjoja.


Lauantain aamuun kuului itse tehty frappe, aamiaisleivät ja kokkeli.
Maailman parhaan frapen resepti: https://yhteishyva.fi/reseptit/frappe/recipe-4522


Grillattuja mansikka-vaahtokarkki vartaita hunajalla ja suolapähkinöillä.
Inspiroiduin tekemään näitä ilman respetin tarkempaa tutkimista ja korvasin osan tarvikkeista sillä mitä kaapista löytyi. Testaan varmasti joskus oikeaakin versiota, mutta myös tämä hetkessä inspiroitu versio toimi todella hyvin.


Lauantain ruoka: keitettyä parsaa, avomaankurkkuja, grillattuja wingsejä omalla marinadilla, petite tenderiä, persilija maustevoita, avomaankurkkua ja sitruunakastiketta.
Sunnuntain ruoka: grillattua ananasta ja sieniä, picanhaa ja petite tenderiä, wingsejä, uusia perunoita tillikermaviilikastikkeella, broccolia ja sitruunakastiketta.


Hyvää juhannusta kaikille!


Juhannuksen kooste video 


Kommentit

Suositut tekstit